Pages

Friday, August 20, 2010

Guru berbicara

Eyh, xd mood nk tlis tetiba, just nk letak ayat ni je..ckgu nik kata, "org yg selalu gelak, ketawa, dlm hati tengah simpan ketakutan, cube smbunyikan kerisauan utk hadap spm, mcm mana pun, paksa diri blaja, nk xnk kamu kene nak juga, dah xbole pilih2 da", haha, fikir2kan la ye, sbb evrythng yg keluar dr mulut seorang guru, ada lah emas, semuanya bersebab, hargainya.

Saturday, August 14, 2010

Kemana?

Tiap mlam, tiap masa, aq terus mencri, tp, mcm biasa, tiada. Pnat lelah, brjaga siang, brsengkang mlam, tetap tiada. Sudah ckup fed up dah aq d bwatnya, blaja mcm mana pun, mcm tu juga la, mana? Mana hlang khbtan aq, mana hlang cnfdnce aq, tade yg tau. Nampak aq biasa, tp, hati siapa yg tau, pnat lelah sape yg kisah. Usaha ini sia2 kah? Bgaimana hdup aq nanti? Itu lah yg buat aq masih d cni, ah, melihat org keliling, trasa hina dri ini, mngkin, ini hkuman untk ku, tp knape mcm ni, aq masih nk brjaya, please, tmbhkan smngat aq, xbnyak pun ckt jadi la, aq phon sngat2.